Gomarus College wint reanimatietoernooi

08-10-2024

 

Het was een drukte van belang op de Campus van het Gomarus College in Groningen op 30 september j.l. De school heeft namelijk de eerste prijs gewonnen van het landelijke reanimatie toernooi van Hartveilige School. 

Vorig schooljaar heeft klas 1bka en 1bkb (de klas 2bka en 2bkb van nu) tijdens Mens en Dienstverlening, een onderdeel EHBO gevolgd. Ook hebben een aantal leerlingen van klas 4, in het keuzevak ‘Assisteren in de gezondheidszorg’ een reanimatiecursus gehad van de Hartveilige school.

Op het toernooi kon je tijdens het reanimeren op de laptop zien of je in een goed tempo en diep genoeg de reanimatie uitvoerde.

De prijs is heel passend namelijk een AED met buitenkast die inmiddels op onze gevel is geplaats. Zo kunnen de mensen in de omgeving gebruik maken van de AED. De AED is mogelijke gemaakt door “De Kalme” een specialist in safety trainingen en door AFAS.

Tijdens de uitreiking was er ook een ambulance. Rik de Haan (zelf oud Gomarus College leerling) maakte de overstap vanuit de elektrotechniek naar de Ambulancedienst. Hij vertelde wat erbij komt kijken als een patiënt gereanimeerd moet worden en uiteraard mochten de leerlingen ook even een kijkje in de ambulance nemen.

Docent Margriet Tolsma vertelt: “Ik vind reanimeren zeer belangrijk omdat je daarmee echt levens kunt redden. Ook al zouden we maar een klein beetje weten hoe we moeten handelen, daarmee bereiken we nog altijd veel meer dan niet weten wat je kunt doen”

De AED hangt aan de schoolmuur maar is voor de hele wijk De Wijert beschikbaar.

De prijs is beschikbaar gesteld door De Kalmte en AFAS. 

Bron: Gomaruscollege.nl



« Terug naar het overzicht