CHE wint 1,2 miljoen euro bij Nederlandse onderwijspremie voor virtual realityproject

09-07-2024

 

EDE De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) heeft de eerste prijs gewonnen voor de Nederlandse onderwijspremie met het onderzoeksproject ‘De klas op orde met Virtual Reality’. De hogeschool won de prijs samen met de Rijksuniversiteit Groningen, Saxion Hogeschool en de Thomas More Hogeschool.

De prijs werd in ontvangst genomen op donderdagmiddag 27 juni tijdens het Comeniusfestival in Nieuwegein. Docenten en onderzoekers van het lectoraat (een praktijkgerichte onderzoeksgroep) ‘Zin in ICT’ en VR-experts van de CHE zijn onderdeel van de onderzoekscommunity met de Rijksuniversiteit Groningen, Saxion Hogeschool en Thomas More Hogeschool. Deze groep ontwikkelt en onderzoekt de VR-omgeving en werkt aan bijbehorende lesmaterialen voor het VR-kleuterklascurriculum.

VAARDIGHEDEN OEFENEN

De VR-omgeving helpt pabostudenten voor het leren van een constructieve aanpak van ordeverstoringen. De studenten kunnen hun vaardigheden in een gesimuleerde omgeving, die de werksituatie van leerkrachten zo realistisch mogelijk nabootst, oefenen. Dit geef studenten het vertrouwen in eigen kunnen om hun vak uit te oefenen.

Lees verder bij: Edestad

Bron: Edestad



« Terug naar het overzicht