Nieuwe indicator 'Baankans' op website KiesMBO

22-12-2023

 

Scholen kunnen bij de loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) die zij bieden aan leerlingen gebruikmaken van de website KiesMBO, met hierop informatie over alle mbo-opleidingen in Nederland. Op deze website wordt voor alle opleidingen nu ook informatie gegeven over de baankans die je er (naar verwachting) mee hebt.

De nieuwe indicator Baankans op KiesMBO geeft een beeld van hoe makkelijk het is om een baan te vinden die past bij de opleiding nu en over vijf jaar. Scholen kunnen leerlingen die zich orienteren op een vervolgopleiding in het mbo, op deze indicator wijzen en deze informatie meenemen in hun studiekeuzebegeleiding, zodat leerlingen de baankansen van opleidingen kunnen meewegen in hun keuze.

De nieuwe indicator is onder andere te vinden op de opleidingsdetailpaginas op KiesMBO, in de rechterkolom onder het kopje 'Studie in cijfers'. Een cijfer geeft de baankans op dit moment aan op een schaal van 1 op 10 (1 = laag; 10 = hoog). Het cijfer is aangevuld met de verwachte baankans over vijf jaar.

Ga naar KiesMBO

 

Bron: VO-Raad

 



« Terug naar het overzicht